Zdravá a výborná výroční večeře

Sváteční plech s kuřecími stehýnky, bramborovými a cuketovými hranolkami a plněnými žampiony

Obvykle vařím velmi snadná a rychlá jídla, která si připravuji na poslední chvíli, než vyrazím do práce. Tentokrát jsem si dala o trochu více práce a připravila večeři k výročí, na které si pochutnal i můj přítel – obvykle spíše skeptik v oblasti zdravého jídla.

Připravíme si pečené kuřátko, plněné žampionové hlavičky s bramborovými a cuketovými hranolkami

Budeme potřebovat:

  • vaničku větších žampionů
  • kuřecí stehýnka spodní
  • menší cuketa
  • 2 větší brambory
  • 2 červené cibulky
  • 2 rajčat
  • 2-3 lžíce hoblin parmazánu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • lžíce třtinového cukru
  • mletá červená paprika
  • granulovaný česnek

Nejprve si nakrájíme na silné kroužky cibuli a na hranolky cuketu a brambory a opláchneme kuřecí stehýnka. Vše vložíme do velké mísy, přidáme zhruba 2-3 lžíce olivového oleje, přidáme sůl, pepř a mletou papriku a dobře promícháme. Vše naklademe na plech.

Červenou cibulku nakrájíme na drobno a podusíme na troše vody, poté ji osolíme, opepříme a přidáme česnek. Žampiony zbavíme nožiček a oloupeme (pokud to lze snadno), naplníme změklou cibulkou a přiklopíme plátkem rajčete. Zakápneme troškou olivového oleje.

Vše vložíme do trouby a pečeme zhruba 1,5 hodiny na 200 stupňů. Na žampiony těsně před vyndáním z trouby položíme hoblinky parmazánu.

Bylo to tak dobré, že než jsem to stihla vyfotit, už bylo skoro všechno pryč :)

dify.cz