Zapečená rajčata s mozzarellou

Pečená rajčata s mozzarellou, parmezánem a bylinkami

Zapečená rajčata jsou jednoduchá a extra šťavnatá. A jak řekla Šárka, je to jako to nejlepší z pizzy. My je děláme jako součást menu, ve finále to vypadá podobně jako tapas. Pár jednoduchých a výborných mini chodů, dá to málo práce a máte pocit, že si užíváte pořádnou hostinu.

Co potřebujeme:

  • rajčata – použila jsem masitá oválná
  • strouhanou mozzarellu (nebo jakoukoliv jinou)
  • parmezán
  • bylinky – tentokrát oregano a tymián
  • mořskou sůl jemnou (koupit)

Troubu rozžhavíme na 180.

Rajčata přepůlíme (tak aby byla spíš nižší než vyšší), položíme na pekáček, navršíme na ně mozzarellu, hromádky posypeme vybranými bylinkami a šoupneme do trouby. Pečeme asi 40 minut.

Servírujeme lehce posypané strouhaným parmezánem.

Tentokrát jsme si k rajčatům daly slávky. Byla to skvělá souhra chutí, všechno čerstvé, šťavnaté, letní.Pečená rajčata s mozzarellou a bylinkami

Pečená rajčata s mozzarellou a bylinkami

dify.cz