Zapečená ovesná kaše s banánem

Zapečená ovesná kaše s banánem

Dobrá snídaně dokáže vytáhnout z postele! Alespoň mě rozhodně…

Ovesné vločky jsou ke snídani skvělou volbou! Obsahují dávku sacharidů, zažívání potěší vlákninou a navíc – skvěle chutnají na mnoho různých způsobů. Tentokrát jsem si připravila teplou ranní ovesnou kaši s banámem a arašídovým máslem – dokonale sladká kombinace :)

Připravíme si:

  • 1/2 banánu
  • 2 lžíce jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce rýžových otrub (nebo jiných otrub či klíčků)
  • několik lžic ovesného mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • lžíčka arašídového másla
  • lžička včelího pylu
  • lžíce karobových peciček

Vločky, otruby, nakrájený banán a ovesné mléko zapečeme v mikrovlnné troubě (stačí dvě minuty). Ozdobíme arašídovým máslem, pylem a pro mlsné jazýčky jsou tu karobové pecičky!

4 ks komentářů

    1. 100 g už je docela pěknej nášup :) …tak hlavně ať chutná! a jestli máš nějakej oblíbenej recept, rádi se necháme inspirovat

      1. musim si to nekdy zvazit! ja mam nejradeji jemné ovesne vlocky s klíčky necha pres noc v džusu v ledničce a pak přidat trochu bílého jogurtu + sezonni ovoce + treba vlašské orisky, seminka.. :)

        1. Zvaž to, určitě nás zajímá, jak velká taková vločková snídaně taky může být :) namáčení vloček je hodně zajímavý téma, chystám se ho důkladně prozkoumat, protože by se díky tomu vločky měly stát ještě přínosnější pro tělo. Tak doufám, že až vyjde článek, podělíš se s náma o tipy, jak to chutná nejlíp :)