Zapečená kari rybka se sýrem

Rybička zapečená s kari, máslem a sýrem

Další rybí recept do sbírky. Tentokrát z trouby. Zapečená ryba s kari a sýrem. Jednoduchá a moc dobrá.

Co potřebujeme:

  • jakoukoliv rybku – nejlépe světlou, málo tučnou rybu
  • máslo
  • kari (koupit)
  • sýr – jakýkoliv máte rádi, důležité je bezpečné složení :), já použila mozzarellu
  • sůl
  • brambory
  • zeleninu dle výběru

Všechny suroviny dle počtu a hladovosti strávníků a hlavně nesmíme zapomenout na zeleninu! :)

Pár brambor předvaříme – když už jsou skoro měkké, vyndáme je a nakrájíme na plátky. Vyložíme jimi formu nebo pekáček.

Na bramborovou vrstvu dáme naši rybku – nejlépe očištěné filety. Rybu i brambory osolíme, posypeme kari a navrch dáme slaboučké plátky másla – jak se rozpustí, pomohou k vytvoření lehoučké kůrčičky.

Příprava ryby zapečené s kari a sýrem

Pečeme v troubě vyhřáté na asi 170 stupňů. Dle velikosti ryby by to mělo trvat zhruba 15 minut. Nakonec ještě všechno posypeme/poklademe sýrem, vrátíme zpátky do trouby, aby se roztavil a zezlátnul.

Servírujeme se zeleninou.

Ryba zapečená se sýrem a kari

Ryba zapečená se sýrem a kari

dify.cz