Vývar se spoustou zeleniny a pórkovou omeletou

Vývar se spoustou zeleniny a pórkovou omeletou

Jedním ze symbolů podzimní/zimní domácí pohody je pro mě určitě dobrá polívka. (Dost paradoxně jsem na tohle přišla až potom, co jsem se odstěhovala na jih.) Proto u nás v tomhle období jede pomaláč naplno. Není nic jednoduššího, než ho naplnit, zapnout a vymýšlet, co do vývaru dáme tentokrát. Teď naposled jsem to měla už promyšlený předem – chystala jsem se tam dát spoustu zeleniny a udělat k tomu omeletku. Pořídily jsme totiž svazek pěknýho pórku v akci. A dát ho dohromady s vajíčkem se mi dost zamlouvalo.

Co potřebujeme – na 2 porce:

  • domácí vývar, u nás z pomalýho hrnce z kuřecích koster a zeleniny
  • zeleninu – mražený fazolky, hrášek, dál cuketu, mrkev, brokolici a červenou papriku
  • masíčko obraný z vyvařených koster (nebo třeba kousíček jakýhokoliv masa)
  • pórek
  • 3 malý vajíčka
  • malý stroužek česneku
  • sůl a pepř

Zcezený vývar dáme do hrnce a zahřejeme ho, aby se začal zase vařit. Vhodíme do něj mražené fazolky. Pak do něj přidáváme zeleninu nakrájenou na kousky/proužky/plátky. A maso (pokud použijeme syrový maso, tak ho dáme hned, jak se začne vývar vařit). Úplně nakonec přijde mražený hrášek. Zeleninu chceme mít ještě pěkně pevnou, takovou čerstvou, takže hlídáme a stahujeme z plotny včas.

Čistý pórek nakrájíme na kolečka a dáme do pánve. Zalijeme ho trošku rozmíchaným vajíčkem, trošku posolíme a pečeme. Když už máme i horní stranu zpevněnou, omeletu otočíme a už necháváme jenom chvilku. Já teda radši ještě vlhčí vajíčko, na vysušenym si moc nepochutnám.

Hotový vývar ještě osolíme, opepříme a přidáme trošku prolisovanýho česneku.

Čerstvá pórková omeleta

Zeleninová polévka s pórkovou omeletkou

Vývar se spoustou zeleniny

dify.cz