Vývar s pórkem a masovými nočky

Domácí vývar s masovými noky a pórkem

Domácí vývar je vždycky dobrým základem pořádné polévky. A pokud nám z jeho přípravy zbyde nějaké pěkné masíčko, můžeme si připravit jednoduché, ale moc dobré masové nočky. K nim už stačí jen něco málo přidat – třeba pórek jako tady, a máme hotovo.

Co potřebujeme:

  • drobně pokrájené nebo umleté vařené hovězí maso – právě třeba to z vývaru
  • jemně pokrájená cibulka
  • sůl a pepř
  • bylinky dle našeho výběru
  • mouka – třeba  celozrnná
  • vajíčko
  • voda

K tomu pak už jen vývar a zeleninu – u nás pórek a cibulová nať.

Z mouky a vajíčka umícháme těstíčko (stačí vidličkou v misce nebo hrníčku), lepší je hustší, přidáme všechny zbylé ingredience. Pokud je vzniklá hmota příliš hustá, přidáme trošku vody. Tvoříme nočky/knedlíčky (spíš menší, trošku se navaří), které můžeme dát vařit přímo do polévky. Jakmile vyplavou na povrch vody nebo polévky, jsou hotové.

Do polévky určitě dáme nějakou zeleninu – my přidaly něco pórku a natě z cibule.

Pokud chceme polévku mít úplně čirou, vaříme knedlíčky samostatně v hrnci ve vařící osolené vodě.

O přípravě domácího vývaru jsme psaly tady.

Domácí vývar s masovými noky a pórkem

dify.cz