Vylepšená ledová čokoláda se zlatými kuličkami

Domácí ledová čokoláda s mandlemi

Nemá cenu předstírat, že čokoládu nejím. Jím. A možná víc než řada „normálních“ strávníků. Ale vybírám si. A taky si ji pořádně užívám. Pokud totiž jíme spoustu zeleniny a ovoce, není dobrá čokoláda takovou zátěží, jak by se možná čekalo. Navíc přináší ohromný pocit spokojenosti, a ten má taky výjimečné terapeutické účinky. Tyhle malé čokoládky jsou vlastně ledové – využívají rozplývavosti kokosového oleje. Ten jim taky dodá nějaké ty extra zdravé tuky. Pokud tedy chcete užívat kokosový olej a třeba nevíte jak, tohle je jeden z receptů do zásoby.

Co jsem použila:

  • 200 g dobré čokolády
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • včelí pyl
  • mandlové lupínky
  • nebo použijte cokoliv, co se vám líbí

Poměr čokolády a kokosového oleje může být různý. Čím víc oleje, tím měkčí čokoláda bude a obzvlášť v létě je lepší hlídat to. Samozřejmě nejlepší je pak hotové čokoládky skladovat v lednici ( a nebo ve sklepě).

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (pro ty, kteří to zatím nepraktikují – dáme na plotnu hrnec s trochou vody a zvolna zahříváme. Do tohohle hrnce dáme hrneček s na kusy rozlámanou čokoládou a mícháme. Ta se nám krásně rozpustí, aniž by se přiliš zahřála a spálila!)

Jakmile máme čokoládu tekutou, vmícháme do ní kokosový olej.

Připravíme si formičky a vléváme do nich čokoládovou směs. Pokud nemáte po ruce formičky, nalijte to do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vršek posypeme mandlovými lupínky a zrnky včelího pylu.

Doporučuju dávat pak chladnout do ledničky, bude to rychlejší a kokosový olej se nestihne vydělit.

Hotové čokoládky skladujeme v chladnu. Dodržujeme nejlépe pravidlo z lednice rovnou do pusy :)

Příprava ledových čokoládek s mandlemi

Čokoláda s kokosovým olejem

2 ks komentářů

    1. Ahoj Johankoo, abych řekla pravdu, tak už si moc nepamatuju, určitě to byl nějakej krám s kuchyňskejma potřebama, ale je to už tak tři roky.. Pořád maj ale všude spoustu pěknejch jinejch, tak si určitě vybereš :)