Konečně tu mám ten mega lívanec, co jsem si udělala tuhle ke snídani v pátek, kdy jsem měla dovolenou. Byl úžasný, sytý, voněl po kokosovém oleji a doprovázel ho jogurt a kiwi přeliv – přesně ten, co na něj tuhle vyšel recept tady. Vzpomínám na něj s hladem. Ten lívanec jako takový je docela obyčejná věc, prostě jako každý jiný skvělý lívanec připravený z dobrých surovin. Když si ho naservírujete, máte pocit, že svět je najednou krásnější. Jinak samozřejmě ten jogurt je pro chuť i pro sytost, po ránu to chce i nějakou tu bílkovinu a tuk, aby bylo naše bříško i mozek spokojený.
Na jeden megalívanec je potřeba:
- 1 šálek müsli směsi – zas ta suchá z Lidlu bez rozinek a sušenýho ovoce
- 1 vejce
- 1/2 šálku mléka
- 1 lžíci lněného semínka
- 1 lžičku nerafinovaného třtinového cukru
- špetku soli
- kokosový olej
- dobrý jogurt
- kiwi omáčku s limetkou – recept tady
Müsli a lněný semínko umixujeme na hrubší mouku. Smícháme s mlékem, vejcem, cukrem a špetkou soli a necháme chviličku odstát. Pak na pánvičce rozehřejeme kokosák a nalijeme těsto. Hezky ho roztáhneme po celý ploše a uhladíme. Když je lívanec zpevněný, opatrně ho otočíme a ještě chvilku opékáme druhou stranu. S tou opatrností to není tak moc potřeba přehánět, když se potrhá, pořád zůstává jedlý :).
Servírujeme s jogurtem a kiwi omáčkou nebo jakýmkoliv ovocem.