Vícezrnný lívanec s jogurtem a kiwi přelivem

Velký celozrnný lívanec k snídani

Konečně tu mám ten mega lívanec, co jsem si udělala tuhle ke snídani v pátek, kdy jsem měla dovolenou. Byl úžasný, sytý, voněl po kokosovém oleji a doprovázel ho jogurt a kiwi přeliv – přesně ten, co na něj tuhle vyšel recept tady. Vzpomínám na něj s hladem. Ten lívanec jako takový je docela obyčejná věc, prostě jako každý jiný skvělý lívanec připravený z dobrých surovin. Když si ho naservírujete, máte pocit, že svět je najednou krásnější. Jinak samozřejmě ten jogurt je pro chuť i pro sytost, po ránu to chce i nějakou tu bílkovinu a tuk, aby bylo naše bříško i mozek spokojený.

Na jeden megalívanec je potřeba:

  • 1 šálek müsli směsi – zas ta suchá z Lidlu bez rozinek a sušenýho ovoce
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku mléka
  • 1 lžíci lněného semínka (skvěle pořídíte tady)
  • 1 lžičku nerafinovaného třtinového cukru
  • špetku soli
  • kokosový olej
  • dobrý jogurt
  • kiwi omáčku s limetkou – recept tady

Müsli a lněný semínko umixujeme na hrubší mouku. Smícháme s mlékem, vejcem, cukrem a špetkou soli a necháme chviličku odstát. Pak na pánvičce rozehřejeme kokosák a nalijeme těsto. Hezky ho roztáhneme po celý ploše a uhladíme. Když je lívanec zpevněný, opatrně ho otočíme a ještě chvilku opékáme druhou stranu. S tou opatrností to není tak moc potřeba přehánět, když se potrhá, pořád zůstává jedlý :).

Servírujeme s jogurtem a kiwi omáčkou nebo jakýmkoliv ovocem.

Vícezrnný lívanec s jogurtem a kiwi omáčkou

dify.cz
Countrylife.cz