Vícezrnný megalívanec s jogurtem a mangem

Celozrnný lívanec s medovým jogurtem a ovocem

Víkendové ráno je ideální příležitostí pro to se trošku rozmazlit. Snídaně k tomu bezvadně poslouží :) Lívanec je jednoduchá věc, docela rychlá a když se udělá z dobrých surovin, tak taky zdravá. K tomu jogurt, ovoce a lahoda je na světě.

Co potřebujeme (1 lívanec = 2 porce):

  • 1 hrneček přebrané vločkové směsi – bez rozinek a banánu
  • 1/4 hrnečku lněného semínka (skvěle pořídíte na zodo)
  • 1/2 hrnečku mléka
  • 1 vejce
  • na špičku nože soli
  • trošičku kokosového oleje
  • 150 g bílého jogurtu
  • med
  • včelí pyl

Hotové sypké směsi složené z různých druhů vloček, nějakých semínek a pár druhů sušeného ovoce se mi hodně osvědčily. Nejím je samotné, vždycky je použiju do receptů, většinou těch pečících – třeba šťavnatý vločkový koláč je dost dobrou ukázkou. Ze směsi vybírám banánové plátky a většinou i rozinky.

Sypká vločková směs na lívance i do pečení

Takže máme směs bez rozinek a banánových plátků, tu smícháme se lněným semínkem a pomeleme v mixéru – jemnost je na každém, já to nechávám trošku hrubší. Směs dáme dohromady s vajíčkem, mlékem a špetičkou soli a umícháme v těsto.

Na pánev dáme trošku kokosového oleje a rozprostřeme na ni naši směs, uhladíme. Když je horní strana matná, opatrně lívanec obrátíme a dopékáme.

Lívanec nakrájíme na menší kousky a servírujeme mangem a jogurtem – já ho ochutila troškou medu a včelím pylem.

Vícezrnný lívanec s medovým jogurtem a mangem

Celozrnný lívanec na kokosovém oleji s medem a mangem