Veganské dýňové špagety s pikantní rajčatovou omáčkou s pečenými paprikami

Veganské dýňové špagety s pikantní omáčkou

Dýňové recepty se obzvláště hodí na podzim, kdy zahřejí a potěší všechny smysly. Po upečení dýně a vydlabání špaget jsem musela vymyslet, co se špagetami udělám, a rozhodla jsem se připravit několik menších porcí pikantní omáčky, se kterou jsem si špagety vzala do práce k obědu. Opět rychlovka!

Jídlo je zdravé, lehké, dietní a veganské.

Na omáčku budeme potřebovat:

  • 2 velká rajčata
  • velkou cibuli
  • 2 papriky
  • bio rajčatový protlak
  • stroužek česneku
  • chili
  • sůl
  • pepř
  • mletá červená paprika
  • bio parmazán k servírování pro nevegany

Použila jsem také bio grilovací koření.

Příprava pikantní rajčatové omáčky

Nejprve si připravíme dýňové špagety (viz předchozí článek). Dýni stačí rozpůlit, posolit a upéct v troubě. K dýni můžeme rovnou přidat i červené rozpůlené papriky.

Cibuli nakrájenou na drobno spolu s česnekem podusíme na troše vody a přidáme pokrájená rajčata. Vaříme do změknutí. Přidáme protlak, koření a pokrájené pečené papriky. Podlijeme trochou vody (je-li potřeba) a vaříme do zhoustnutí.

Špagety pokryjeme velkou porcí omáčky, můžeme také zakápnout olivovým olejem a přidat parmazán.