Dýňové recepty se obzvláště hodí na podzim, kdy zahřejí a potěší všechny smysly. Po upečení dýně a vydlabání špaget jsem musela vymyslet, co se špagetami udělám, a rozhodla jsem se připravit několik menších porcí pikantní omáčky, se kterou jsem si špagety vzala do práce k obědu. Opět rychlovka!
Jídlo je zdravé, lehké, dietní a veganské.
Na omáčku budeme potřebovat:
- 2 velká rajčata
- velkou cibuli
- 2 papriky
- bio rajčatový protlak
- stroužek česneku
- chili
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
- bio parmazán k servírování pro nevegany
Použila jsem také bio grilovací koření.
Nejprve si připravíme dýňové špagety (viz předchozí článek). Dýni stačí rozpůlit, posolit a upéct v troubě. K dýni můžeme rovnou přidat i červené rozpůlené papriky.
Cibuli nakrájenou na drobno spolu s česnekem podusíme na troše vody a přidáme pokrájená rajčata. Vaříme do změknutí. Přidáme protlak, koření a pokrájené pečené papriky. Podlijeme trochou vody (je-li potřeba) a vaříme do zhoustnutí.
Špagety pokryjeme velkou porcí omáčky, můžeme také zakápnout olivovým olejem a přidat parmazán.