Valentýn je za dveřma a někteří si možná lámou hlavu, jak ho vyřeší… Mám pro vás pár tipů opravdu na poslední chvíli. Tenhle rok to totiž padlo na sobotu. Takže málokdo tomu unikne :). Ale zas máte mimořádnou příležitost si to užít. Zuzka včera publikovala italský valentýnský menu. Já dneska teda přináším tipy a nápady vztahující se k snídani. Všechny z nich jsou řešením na poslední chvíli. A všechny příjemně překvapí. A navíc…co je příjemnějšího, než začít víkend s úžasnou a skvělou snídaní připravenou z lásky? :)
Suroviny, klíč k úspěchu
Slýcháme to stále víc a víc (naštěstí). Kvalitní čerstvý suroviny jsou základem všech dobrých a výživných pokrmů. Umožní nám totiž zcela jednoduše a bezbolestně docílit výsledku s úžasnou chutí, vůní a strukturou. Přesně to potřebují naše čichové a chuťové senzory – potřebují vjemy. Jakmile jim je dáme, ožijí a probudí spoustu dalších buněk v našem těle. Krom toho jsou takový čerstvý suroviny plný dalších substancí, který mají další účinky na naše tělo i mysl. Spouští řadu chemických reakcí.. a tím se dostáváme k afrodiziakům. Nejsou to totiž báje a mýty. Je to prostě biochemie.
Snídaně, výborná příležitost
Hned ráno máme skvělou příležitost něco dobrýho udělat a správně se naladit. A ani to nemusí dát moc práce.
Začít sladce
Pokud máte rádi sladký snídaně, pak není nic lepšího než lívance. Jsou jednoduchý, rychlý, chutnají skvěle a naložíte k nim další lahůdky, který ze snídaně udělají hody. Jsou taky dobrou alternativou pro ty, kteří doteď holdovali třeba vaflím. Navíc, lívanec můžete tvarovat a vykrajovat podle vaší chuti. Takže i do krásnýho srdíčka :D. A nezapomínejte na to, že lívanec můžete snadno udělat bez lepku, bez mléka nebo jakýhokoliv jinýho alergenu.
Hned ze začátku se vrhnu na ty skvělý jablečný, který se dost dobře kombinují s burákovým máslem. Jsou dost jednoduchý a skvěle zasytí. Navíc pokud máte v oblibě zrovna ty buráčky, tak spolu je to jedna báseň. Recept tady. (1)
U jablek zůstaneme. Tentokrát ale v kombinaci s karobem. Karob je výborná věc, pokud ho ale zrovna nemáte, klidně použijte kakao. A na obložení ideálně jogurta banán. Mňam. Recept najdete tady. (2)
Teď první nejablečné lívance. A to z vločkových směsí. Jsou hutné a krásně celozrnné. A výborně se k nim hodí ovoce a jogurt nebo tvaroh. Vyzkoušet můžete tenhle nebo tenhle. (3 a 4)
Samozřejmě klidně si ho udělejte jen z ovesných vloček. Je to jednoduchá a stejně dobrá varianta. Takový ovesný lívanec se obzvlášť hodí k jogurtu a ovoci. Recept tu. (5)
Prakticky jakýkoliv lívanec se dá udělat bez lepku. Pokud se vám ale nechce měnit recept, mám tu pro vás i skvělý odzkoušený bezlepkový. Je z kukuřičné mouky a s mým oblíbeným karobem.. Karob ale není povinný :) Recept najdete tady. (6)
A nakonec, polud máte po ruce kvásek, udělejte si kváskový. Ten je asi nejvíc podobný těm lívancům, co se dělaly kdysi…Je lehký a krásně tenký. Recept máme tady. (7)
Tak který bude ten váš? :)
PS: pokud si myslíte, že nemáte nikoho, komu byste ji připravili… pak jste na omylu :) Připravte si ji sami sobě a užijte si ji!