Tvarohová zmrzlina s malinovým topingem a čokoládou

Domácí tvarohová zmrzlina s malinami a čokoládou

Jó zmrzlinou se to tu jen hemží. Je potřeba si ji užít, dokud je na to počasí. Je to vlastně takový můj letošní objev. Dělat domácí zmrzlinu přesně podle momentální nálady a nemuset myslet na to, jestli to náhodou není hřích. Tentokrát jsem chtěla tvarohovou, protože pořád vzpomínám na ty tvarohové nanuky kdysi. Přibrala jsem ale k tvarohu další dvě chutě – malinovou a čokoládovou.

Co potřebujeme:

na polevy:

  • čokoládu – u mě lidlovská na vaření
  • mléko – tak 1 díl na čtyři díly čokolády
  • kvalitní malinovou marmeládu nebo čerstvé maliny, komu se to poštěstí

Na výrobu zmrzliny musíme mí připravený zmrzlinovač (s namraženou nádobou) a nebo velkou mísu plnou ledu a dobré metličky.

V míse smícháme tvaroh, smetanu, mléko a přidáme cukřík. Dobře promícháme, abysme eliminovali všechny hrudky. Hotovou směs nalijeme do zmrzlinovače a necháme ho dělat čáry. A nebo misku se směsí položíme do ledu a začneme vymíchávat zmrzlinu.

Pokud děláte zmrzlinu na zamrazení, hotovou zmrzlinu dejte do misky, nejlépe ploché, a dejte do mražáku. Pak si rozpusťte čokoládu s mlékem a vzniklou hmotu nechte trochu vychladnout. Poté zmrzlinu pokryjte malinovou marmeládou (nebo rozmačkanými či lehce povařenými malinami) a čokoládovou hmotou. Vraťte zpátky do mražáku.

Pokud máte zmrzlinu na okamžitou konzumaci, začněte tavit čokoládu s mlékem ve chvíli, kdy zmrzlinová hmota začne houstnout. Jinak nemůžu zapomenout říct, že tahle za čerstva je fakt nejlepší, má mnohem krémovější konzistenci.

Domácí tvarohová zmrzlina s malinami a čokoládou

2 ks komentářů