Tvarohová pomazánka z pečených paprik

Tvarohová pomazánka z pečených paprik

Doma připravené tvarohové zeleninové pomazánky jsou nabité vitamíny a také bílkovinami. Navíc je nemusíme jen mazat – dají se použít také jako dip ke kukuřičným nebo celozrnným tyčinkám.

Na pomazánku si připravíme:

  • 3 velké červené papriky
  • nízkotučný tvaroh
  • sůl
  • pepř
  • sušený česnek

Pomazánka je snadná a rychlá, jediným drobným zdržením je pečení paprik. Papriky dobře umyjeme, rozpůlíme a zbavíme je semínek. Položíme na pečící papír, můžeme lehce potřít olejem (ale nemusíme) a dáme péct zhruba na půl hodiny. Papriky kontrolujeme a počkáme na chvíli, kdy budou dostatečně změklé. Pokud se slupka trochu spálí, nevadí, můžeme ji snadno sloupnout.

Já papriky neloupu, chci uchovat co nejvíce obsažených vitamínů, někomu by ale loupané mohly chutnat více. Pokud je tedy chceme loupat, je dobré je po vyndání z trouby strčit do pytlíku a chvíli je v něm nechat zavřené – slupka pak půjde snadno sundat.

Upečené papriky necháme vychladnout a poté je nakrájíme na malé kousky. Smícháme s tvarohem a ochutíme solí, pepřem a trochou sušeného česneku. Můžeme ozdobit ještě jarní cibulkou a olivovým olejem.

Tvarohová pomazánka s pečenou paprikou

dify.cz