Sýrové sušenky s oreganem a rozmarýnem

Celozrnné sýrové sušenky s rozmarýnem a oreganem

Nedělní večer bývá ve znamení pečení sušenek. Ty pomohou zpříjemnit kruté pondělní dopoledne (povíkendový návrat do práce prostě nikdy nepatří k těm nejlepším okamžikům týdně). Obzvlášť sýrové sušenky se osvědčily a lze je udělat asi na tisíc způsobů. Tyhle jsou ale docela obyčejné, sýru dělá společnost troška bylinek a čerstvě mletý barevný pepř.

Co potřebujeme:

  • 220 g celozrnné mouky (koupit)
  • 100 g strouhané mozzarelly
  • 1 vejce
  • 60 g másla
  • 20 ml vody (4 lžičky)
  • sůl, třeba himalájskou (koupit)
  • bylinky – rozmarýn a citronové oregano v mém případě
  • parmezán na posypání
  • čerstvě mletý pepř

Troubu dáme hřát na 180 stupňů a připravíme si plech.

Z mouky, strouhané mozzarelly, másla a vejce s velkou špetkou soli (u mě lžička jemné mořské) vypracujeme těsto. Poté do něj ještě zapracujeme nadrobno posekané bylinky – tady je lepší napoprvé dát jen snítku, rozmarýn je hodně aromatický.

Z těsta tvarujeme sušenky. Lehce posolíme. Parmezán si nastrouháme najemno a ochutíme ho čerstvě namletým pepřem. Malou hromádku sýru pak klademe na každou naši sušenku, dobře to funguje, pokud si předem uděláme na sušence malý důlek.

Pečeme asi 30 minut.

Celozrnné sýrové sušenky s bylinkami

dify.cz