Svěží salát s avokádem a ředkvičkami

Svěží salát s avokádem a ředkvičkami

Nevím proč, ale tenhle salát mi přijde extra svěží. Za to může asi jeho zelenost a lehkost. Ředkvičky mu dají pěkný říz a krémové avokádo se postará o naše zasycení.

Do zálivky jsem použila vinný ocet, konkrétně vinagre de Jerez neboli ocet z Jerezu. Jedná se o tradiční vinný ocet, který se vyrábí z vína z Jerezu (sherry). Má sytou barvu a plnou chuť. Ve Španělsku je velmi oblíbený, nicméně bez problému ho můžete nahradit jiným vinným (spíš tmavým) octem dle vašich preferencí.

Co potřebujeme (na 2 porce):

  • několik listů římského či jiného salátu
  • 1 menší avokádo
  • 1 rajče
  • velkou hrst mraženého hrášku
  • 4 větší ředkvičky
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/2 lžičky vinného octa
  • sůl a pepř
  • několik listů bazalky

Zeleninu – pokrájený salát, rajče, avokádo a ředkvičky (na tenké plátky, speciálně pokud jsou hodně ostré) smícháme s hráškem, který jsme zalili vařící vodou a ohřátý zcedili. Doplníme zálivkou připravenou z oleje a octu s troškou mletého pepře. Na závěr osolíme a posypeme nasekanou bazalkou.

Svěží salát s avokádem a ředkvičkami

 

 

dify.cz
Countrylife.cz