Pokud vám někdy zbyde kousek lososa nebo jiné mořské rybičky, můžete si vykouzlit rychlé a moc dobré špagety. Ty moje jsou kukuřičné, takže pěkne bez lepku, chuť jim dává sušené rajče, olivový olej a troška česneku.
Co potřebujeme:
- špagety – u mě bezlepkové kukuřičné
- lososa
- sušená rajčata v oleji – 2 půlky na porci
- tak 1/2 stroužku česneku na porci
- olivový olej
- trošku cibulkové natě
- sůl a pepř
Lososa potřebujeme mít tepelně upraveného. Takže buď už nějakým způsobem je nebo vybereme pro nás nejlepší způsob úpravy. Můžeme ho upéct, uvařit v páře nebo třeba dusit na sucho pod pokličkou na pánvi. Důležité je, abychom ho dělali jen nezbytně nutnou dobu a aby se dělal na sucho. Děláme ho vcelku, bez vykostění, Jakmile je udělaný, obereme z něj maso – takhle si ušetříme spoustu práce.
Špagety dáme klasicky vařit.
Rajčata trošku osušíme a nakrájíme na drobné kousíčky, taky posekáme cibulovou nať.
V nějaké nádobě smícháme těstoviny uvařené al dente s drobnými kousky lososa, sušeného rajčete a cibulkové nati, zakápneme olivovým olejem (tak 1/2 – 1 lžíce), osolíme a opepříme. Nakonec prolisujeme česnek a dobře zamícháme. Po ochutnání servírujeme.