Už dlouho jsem měla chuť na něco hráškového. Něco, kde by vynikla jeho svěží slaďoučká chuť. Tahle polévka je naprosto ideální. Je rychlá, ingredience na ni jsou snad kdykoliv po ruce a je mooc dobrá.
Co potřebujeme (na 2 porce):
- 2,5 hrnečku mraženého hrášku
- 1 bílá cibule, nejlépe taková ta čerstvá sladká
- 200 ml smetany
- sůl
- sušený česnek
- olivový olej
- voda
Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na lžíci olivového oleje. Když nám zesklovatí, přidáme asi 150 ml vody. Jakmile se nám začne vše vařit, vsypeme 2 hrnečky hrášku. Zamícháme a čekáme, až hrášek změkne. Pak už stačí jen přilít smetanu, osolit a ochutit troškou sušeného česneku – já dala jen asi 1/16 lžičky. Zase počkáme, než se směs přivede k varu. Pak už stačí jen pomixovat. Záleží na každém, jak jemnou polévku chce mít, já ji nechala tak na půli cesty.
Polévku servírujeme s troškou rozmraženého celého hrášku.