Sendvič z celozrnného chleba s kuřecím masem a tzatziki

Zdravý sendvič s kuřecím masem a tzatziki

Už vím, že když se chystám dělat tzatziki, vyplatí se připravit pořádnou porci. Najde se totiž hodně příležitostí, kam ho upotřebit (bohužel, ve finále je ho vždycky málo). Tady je jeden geniální způsob, jak ho využít.

Co potřebujeme:

  • Celozrnný chleba – ideálně domácí a z mouky dle našeho výběru
  • Tzatziki – množství na štědré pokrytí všech zúčastněných krajíčků : )
  • Kuřecí maso – ideálně z pečeného kuřete a bez kůže

Domácí celozrnný chleba na sendviče

Volíme klasický sendvičový způsob – krajíček chleba řádně pokryjeme tzatziki, naskládáme kousky kuřecího masa (důkladně zbavíme kostí a pokud potřebujeme, tak lehce posolíme) a navršíme další vrstvu tzatziki a přiklopíme vrchním krajíčkem. Pak si jen užíváme tu perfektní kombinaci.

Tzatziki je něco, co nám hodně dobře poslouží místo omáčky do sendvičů, baget nebo třeba na chlebíčky místo salátu. Skvěle jde s masem i zeleninou, obsahuje pouze čerstvé zdravé suroviny a…chutná božsky.

Celozrnný sendvič plněný kuřecím masem a tzatziki