Rychlý tapiokový čoko pudink

Čokoládový tapiokový puding

Pořiďte si tapiokové perličky – jsou skvělé k rychlé a snadné přípravě pudinků.

Co je to tapioka

Tapioka je mouka získaná z hlízy manioku. Maniok je tropický sladký brambor, který mimo hojné dávky škrobu obsahuje také mnoho prospěšných látek. Tapioková mouka / nebo v našem případě tapiokové perly lze využít mimo jiné k přípravě chutného pudinku. Určitě vyzkoušejte!

Připravíme si:

  • půl šálku malých tapiokových perel
  • 4 lžíce sušeného rýžového nápoje Zajíc
  • 4 lžíce kakaového prášku
  • tekuté sladidlo ze stévie
  • vanilkový cukr (skutečný valinkový cukr z Bourbonské vanilky a třtinového cukru)

Tapiokové perličky vložíme do vody do malého hrnce do 500 ml vody a pomalu přivedeme k varu. Počkáme, dokud se perly nezačnou rozpouštět – tekutina se tím zahustí. Poté přidáme sušené rýžové mléko, kakaový prášek, cukr a stévii a dobře promícháme.

1 komentář

  1. Dobrý den, ráda bych se zeptala na podivný nemocniční čuch, když vařím tapiokový pudink. Co s ním? Děkuji a hezký den, Iv.