Pořádný obědový salát se sýrem a ančovičkami

Obědový zeleninový salát s ančovičkami a sýrem

Když se podívám tak rok a půl zpátky, vidím hladový talířek s pár kousky lupeního a rajčetem. Dneska můj talíř salátu vypadá úplně jinak. Dost často je přeplněný a pokaždý si chrochtám : )Navíc spolehlivě zasytí a dá i tu někdy tolik potřebnou živočišnou složku. A to pořád za dodržení základního požadavku na přípravu salátu. Totiž že to musí být blesková záležitost.

Co jsem dala na svůj talíř:

  • římský salát
  • okurku
  • rajče
  • žíhanou zeleno-oranžovou papriku
  • ančovičky v olivovém oleji (1 klasické minibalení na porci)
  • čerstvý sýr, velmi podobný mozzarelle
  • extra panenský olivový olej
  • sůl jemnou mořskou
  • čerstvě mletý barevný pepř

Zeleninu očistíme, nakrájíme a naskládáme na talíř. Přidáme pokrájený sýr a na drobné kousky nakrájené (odkapané) ančovičky. Zakápneme olejem, opepříme a lehce osolíme.

Obědový zeleninový salát s ančovičkami a sýrem

 

dify.cz
Countrylife.cz