Pohanková kaše s kiwi a trochou exotiky

Jednoduchá pohanková kaše s kiwi, kokosovým olejem a včelím pylem

První pohanková kaše je asi pro většinu hodně speciální úkol. Pokud ji totiž neochutíme, bude mít jen nevýraznou velmi lehoučce naoříškovělou chuť (a není ji proto tak úplně možné označit za výbornou snídani). Pak tedy přichází otázka: co do ní sakra dám?

Zkuste tuhle variantu :)

Co potřebujeme (na 1 velkou porci):

  • 1 šálek pohanky lámanky (loupaná pohanka bez hnědých slupiček)
  • 1,5 šálku mléka dle výběru (nebo víc, pokud radši řidší kaši)
  • 1 lžičku našeho pravého vanilkového cukru
  • 1 lžičku kokosového oleje (nebo másla, pokud nemáte olej)
  • 1 lžičku medu
  • kiwi
  • trošku včelího pylu

Toto množství surovin je opravdu na 1 velkou a hodně sytou mističku – upravte suroviny dle hladu a zvyku.

Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme do kastrůlku společně s mlékem a přivedeme k varu. Necháme párkrát probublat a trošku stáhneme. Vaříme ještě dalších asi 5 minut, až se nám kaše začne zahušťovat (v průběhu párkrát zamícháme, pokud se nám kaše začne připalovat, přidáme další trošek mléka). Nakonec do ní dobře zamícháme lžičku našeho domácího vanilkového cukříku.

Misku naplníme kaší a na ni dáme kokosový olej (musí být ještě za tepla), med, na kousky nakrájené kiwi (nejdřív oloupané škrabkou na brambory) a nakonec i zrnka včelího pylu.

Tahle kaše na nás dýchne lehkou exotikou. Pokud máte nerafinovaný kokosový olej, můžete se těšit na velmi příjemnou „šťávu“, která se jeho roztečením a spojením s medem vytvoří.

Loupaná pohanka lámanka na pohankovou kaši

Jednoduchá pohanková kaše s kiwi, kokosovým olejem a včelím pylem