Batáty už jsou zase zpátky na pultech a tenhle rok se jim chci věnovat podstatně víc. Na rozcvičku jsem vybrala hodně jednoduchou věc – pečené batáty a přidala jsem k nim žampiony, což je zaručená společnost. Na vrch přišel parmezán, olivový olej a troška himalájské soli. Byla to paráda.
Co potřebujeme:
- batáty (sladké brambory)
- celé žampiony
- čerstvě strouhaný parmezán
- olivový olej – jeden obyčejnější a jeden lepší
- sůl – u mě došlo na jemnou himalájskou růžovou
Troubu rozžhavíme na 170 stupňů.
Batáty oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 8 mm silná (nebo jak se uzná za vhodný :)). Ty naklademe na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme k nim dobře omyté žampiony. Batáty potřeme trošičkou olivového oleje – buď panenského nebo třeba nějakého směsového.
Pečeme asi 50 minut až hodinu podle druhu trouby.
Servírujeme s hoblinkami parmezánu, pěknou špetkou soli a hezky zakápnuté dobrým olivovým olejem.
Tohle se skvěle hodí jako jeden z mini chodů nebo třeba v kombinaci se salátem jako hlavní bezmasé jídlo.