Ovesný dortíček s tvarohovým krémem

Ovesný dortíček s tvarohovým krémem a ovocem

Není nad to mít něco předpřipraveného pro případy „nouze“. Tyto dortíčky mají korpus z vločkového těsta se lněným semínkem a na něm pořádnou čepici z tvarohového krému a navrch kousky ovoce. A pro případy nouze velmi dobře poslouží, jsou moc dobré, plné vlákniny, pomalých sacharidů a také bílkovin.

Co potřebujeme (u mě 4 kulaté formičky viz obr.):

  • 2 šálky ovesných vloček
  • 1/4 šálku lněného semínka (skvěle pořídíte na zodo)
  • 1/4 šálku otrub
  • 1 šálek jablečné šťávy
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • 3/4 lžičky bio prášku na pečení/vinného kamene
  • sušený kokos na dno formiček
  • olivový olej na vymazání forem
  • tvaroh
  • vanilkový cukr – nejlépe homemade vanilkový cukr, recept tady
  • ovoce de chuti

Formičky nebo formu připravíme hned v úvodu – ovesné těsto se většinou docela lepí, tak ať jde z forem pěkně. Stěny vymažeme olivovým olejem a na dno nasypeme trošku kokosu.

Ovesné vločky a lněné semínko trošku pomixujeme. Přidáme otruby, jablečnou šťávu, tekutý kokosový olej a dobře promícháme. Nakonec dáme ještě prášek do pečení, znovu promícháme a můžeme plnit do připravených formiček.

Ovesné korpusy

Dáváme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Podle tloušťky se korpusy budou péct asi 20 až 40 minut, testujeme párátkovou metodou.  Po upečení necháme vychladnout.

V mističce si umícháme tvaroh s troškou vanilkového cukru. Množství je zcela na vás, já dala asi tak 2-3 cm silnou vrstvu. Krém navrstvíme na korpus a pak už jen stačí ozdobit ovocem.

Ovesný dortíček s tvarohovým krémem a ovocem