Overnight oat, tentokrát s fíky

Overnight oatmeal s fíky

Overnight oat neboli ovesné (a jiné) vločky namáčené přes noc se mi velmi osvědčily, a tak dávám dohromady další a další kombinace. Fíky, ideálně čerstvé, jsou super, protože jsou příjemně sladké, také mají spoustu prospěšných látek – vitamínů, minerálů, barviv, vlákniny, a příznivých účinků na naše zdraví. Teďka jsou v sezóně, takže dostat se k pár dobrým kouskům by neměl být problém.

Suroviny:

  • ovesné vločky nebo směs vloček/müsli obsahující i sušené ovoce
  • jogurt – já dala řecký
  • sójové mléko
  • lněné semínko – asi lžíce
  • med dle chuti
  • čerstvé fíky

Suroviny na vločky s fíky

Tentokrát jsem na vločky použila více tekutiny – dala jsem zhruba po jednom dílu vločkové směsi, jogurtu a sójového mléka, vmíchala čerstvě drcená lněná semínka, dokonale promíchala a uložila přes noc do lednice. Ráno jsem přidala lžičku medu a na dílky nakrájené fíky. K dokonalosti těmto vločkám chybělo jen jedno – domácí jogurt, který příště už bude. Zrovna zkoumám jeho výrobu a je to neuvěřitelně jednoduché a výsledek výborný!

Čerstvé fíky k snídani

Poznámka k fíkům a jejich přínosu: fíky jsou bohaté na vápník, dále obsahují železo, draslík, hořčík a vitamíny skupiny B a vitamín K. Najdeme v nich také řadu různých antioxidantů, takže (nejen) na léto ideální ovoce. A samozřejmě tolik prospěšnou vlákninu.

dify.cz
[jetpack-related-posts]