Overnight oat neboli ovesné (a jiné) vločky namáčené přes noc se mi velmi osvědčily, a tak dávám dohromady další a další kombinace. Fíky, ideálně čerstvé, jsou super, protože jsou příjemně sladké, také mají spoustu prospěšných látek – vitamínů, minerálů, barviv, vlákniny, a příznivých účinků na naše zdraví. Teďka jsou v sezóně, takže dostat se k pár dobrým kouskům by neměl být problém.
Suroviny:
- ovesné vločky nebo směs vloček/müsli obsahující i sušené ovoce
- jogurt – já dala řecký
- sójové mléko
- lněné semínko – asi lžíce
- med dle chuti
- čerstvé fíky
Tentokrát jsem na vločky použila více tekutiny – dala jsem zhruba po jednom dílu vločkové směsi, jogurtu a sójového mléka, vmíchala čerstvě drcená lněná semínka, dokonale promíchala a uložila přes noc do lednice. Ráno jsem přidala lžičku medu a na dílky nakrájené fíky. K dokonalosti těmto vločkám chybělo jen jedno – domácí jogurt, který příště už bude. Zrovna zkoumám jeho výrobu a je to neuvěřitelně jednoduché a výsledek výborný!
Poznámka k fíkům a jejich přínosu: fíky jsou bohaté na vápník, dále obsahují železo, draslík, hořčík a vitamíny skupiny B a vitamín K. Najdeme v nich také řadu různých antioxidantů, takže (nejen) na léto ideální ovoce. A samozřejmě tolik prospěšnou vlákninu.