Okurkový salát a la tzatziki

Okurkový salát s jogurtovou tzatziki zálivkou

Tuhle věc mám v notýsku už pěknějch pár pátků. Jenže s chladnějším počasím prostě nebyla chuť. Takže konečně je to tady, okurkový salát inspirovaný proslavenými řeckými tzatziki. Svěží, plný chuti a jako dělaný k večeři za teplejších dnů. A taky ohromně jednoduchý a rychlý.

Co potřebujeme (na 2 porcičky):

  • asi 300 g okurky
  • 60 ml jogurtu (tučnější je lepší)
  • 1 malinký stroužek česneku
  • sůl (mořskou)
  • kopr – pokud máte čerstvý, výborné, jinak sušený
  • trošku citronové šťávy
  • pepř (čerstvě mletý barevný)

Okurku jsem neoloupanou nakrájela na půlkolečka (vzala jsem to v robotu, lze i na struhadle, případně zvolit jinou formu).

V misce smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, koprem, pepřem, osolíme a přidáme pár kapek citronové štávy. Ochutnejte a přidejte surovin dle chuti.

Okurku smícháme s ochuceným jogurtem a přidáme ještě další trošku kopru navrch.

Čerstvé bylinky jsou úpně nejlepší. Můj kopr je bohužel ještě malinký, takže jsem musela vytáhnout sušenou zásobu. Jeho chuť bohužel není to ono, ale pokud si zachoval pěknou zelenou barvu, víme, že v něm aspoň něco prospěšného zůstalo.

Okurkový salát s jogurtovo koprovou zálivkou

Svěží okurkový tzatziki salát

dify.cz
Countrylife.cz