Smetanové výrobky a brambory jsou spolu výborně dohromady, akorát že těch brambor se většinou sní až příliš (a já jsem pořádně bramborová). Hledala jsem proto nějakou variaci klasických brambor na loupačku. Skončila jsem u tohohle – pár vařených brambůrek a hromady okurkového krému. Navrch přišla ještě pažitka. Bylo to ve finále super rychlé, jednoduché a lehké.
Co potřebujeme:
- pár brambor
- čerstvý sýr typu žervé – asi 1 díl
- okurku – asi 2 díly
- sůl a pepř
- extra panenský olivový olej
- pažitku
Brambory připravíme tak, jak jsme zvyklí.
Okurku nastrouháme na jemno. Pokud máme hustý, pevný sýr, necháme ji i se vší šťávou, která se z ní uvolní. Pokud je sýr méně hustý, trochu šťávy z okurky vymačkáme (a můžeme si ji dát jako osvěžujícího panáčka :)). Okurku se sýrem dobře promícháme, osolíme, opepříme .
Na talířku pak ještě zakápnem dobrým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.