Okurkový krém s bramborou a pažitkou

Brambory s okurkovým sýrem a pažitkou

Smetanové výrobky a brambory jsou spolu výborně dohromady, akorát že těch brambor se většinou sní až příliš (a já jsem pořádně bramborová). Hledala jsem proto nějakou variaci klasických brambor na loupačku. Skončila jsem u tohohle – pár vařených brambůrek a hromady okurkového krému. Navrch přišla ještě pažitka. Bylo to ve finále super rychlé, jednoduché a lehké.

Co potřebujeme:

  • pár brambor
  • čerstvý sýr typu žervé – asi 1 díl
  • okurku – asi 2 díly
  • sůl a pepř
  • extra panenský olivový olej
  • pažitku

Brambory připravíme tak, jak jsme zvyklí.

Okurku nastrouháme na jemno. Pokud máme hustý, pevný sýr, necháme ji i se vší šťávou, která se z ní uvolní. Pokud je sýr méně hustý, trochu šťávy z okurky vymačkáme (a můžeme si ji dát jako osvěžujícího panáčka :)). Okurku se sýrem dobře promícháme, osolíme, opepříme .

Na talířku pak ještě zakápnem dobrým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.

Brambory s okurkovým krémem a pažitkou

dify.cz