Neobilná pohanková granola s jahodami a extra porcí vit. B

Pohankovásemínková granola s goji a jahodou

Tak nějak mám pocit, že jsem zajela do granolového stereotypu. Takže je na čase úplně obrátit. Tahle granola je neobilná – takže žádný oves ani žádné jiné vločky. Největší díl tvoří pohanka (pseudobilovina) a zbytek pak různá semínka, goji, jahody a datle pro lehkou sladkost. No a nakonec si svoje místo v granole najdou i pivovarské kvasnice, které dodají další cenné látky, hlavně vitamíny skupiny B a minerály.

Co potřebujeme:

  • 1/2 šálku loupané pohanky (koupit)
  • 1/4 šálku slunečnicového semínka (koupit)
  • 1/4 šálku přírodního sezamu (koupit)
  • 1/4 šálku loupaného dýňového semínka (koupit)
  • 1/4 šálku goji (před použitím opláchnu a osuším) (koupit)
  • 5 neproslazovaných datlí (koupit)
  • 4 malé jahody
  • 2 lžičky kokosového oleje (koupit)
  • 5 lžic pivovarských kvasnic ve vločkách (koupit)

Jahody očistíme a nakrájíme na droboučké kousky, zrovna tak odpeckujeme a nakrájíme datle. Promícháme se všemi dalšími surovinami, akorát pivovarské kvasnice necháme mimo. Směs pečeme na 180 stupňů, délka záleží na tom, jak silnou máme vrstvu. Občas promícháme a hlídáme, aby se nám goji nepřipekly až příliš. Jakmile máme granolu vysušenou, vyndáme a necháme vychladnout. Poté vmícháme ještě pivovarské kvasnice a uložíme do dobře uzavíratelné nádoby.

Samozřejmě ohromnou výhodou je, že se jedná o bezpečně bezlepkovou granolu. Což je dobré pro všechny :).

Příprava bezlepkové granoly s jahodami a goji

Pohanková granola s jahodou a goji

Pohanková granola se sezamem,slunečnicí, dýní a jahodou

Recept na neobilnou pohankovou granolu

dify.cz