Nejlepší barevná bramborová kaše

Barevná bramborová kaše ze zeleninou

Bramborová kaše může mít spousty podob, zdaleka to nemusí být jen hromádka bramborového krému. Můžeme si s ní pohrát, „vrazit“ do ní pár minut navíc a užít si naprosto parádní barevnou přílohu.

Co potřebujeme:

  • brambory dle  množství strávníků
  • kysanou smetanu – asi 1,5 lžíce na porci
  • asi 1/2 hrstičky brokolice na porci
  • 1/4 malé cibulky na porci (u mě růžová cibulka)
  • 1/2 lžičky másla na porci
  • čerstvou červenou čili papričku
  • sůl, nejlépe himalájskou či jinou prospěšnou

Brambory klasicky uvaříme ( u mě bez soli). Zcedíme a vmícháme požadované množství kysané smetany.

Omyjeme a na drobné růžičky rozdělíme brokolici. Oloupeme a na menší kousky pokrájíme cibulku. Na pánvičce rozpustíme máslo a začneme brokolici s cibulkou restovat. Obě by se měly v podstatě jen prohřát a rozvonět se.

K bramborům a smetaně přidáme špetku soli a společně všechno rozmačkáme vidličkou. Můžete taky použít mixér, ale já chtěla strukturu.

Kaši servírujeme společně s brokolicí a cibulkou a lehce posypeme na drobno nakrájenou čili papričkou.

Zeleninová bramborová kaše

Zeleninová bramborová kaše