Můj první pořádný carrot cake, jednoduchá paráda

Recept na jednoduchý carrot cake

Mánie carrot caků se mi nějak vyhnula. Kdysi se u nás doma peklo mrkvový cukroví, to jo, ale mrkvová buchta ne. Zkoušela jsem párkrát muffiny z mrkve, byly dobrý, ale nějak se nezabydlely… Až pak jednou kolegyně v práci přinesla carrot cake na ochutnávku. A byla to fakt lahodná věc. Takže to ve mě pak hlodalo. Našla jsem recepty, překopala a udělala svůj. Takový, který bude mít víc mrkve a míň cukru. Při míchání jsem se děsila, jak to dopadne, ale vyšlo to výborně. Tenhle cake není extra sladký, je tak akorát, zdá se mi jako dost univerzální „buchta“, kterou si chutí dám kdykoliv. A navíc je docela lehoučký, ale né zas přespříliš. A tak akorát vlhký. Takže velmi brzo budu dělat zas.

Co jsem použila (na 1 malou kulatou formu):

  • 200 g oloupané mrkve, která se pak nastrouhá
  • 180 g celozrnné mouky
  • 160 ml oleje – dala jsem obyčejný olivový
  • 120 g nerafinovaného třtinového cukru
  • 3 malá vajíčka
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 1 lžičku baking soda

Oloupanou mrkev najemno nastrouháme. Smícháme s moukou, skořicí a sodou.

V jiné mističce si lehce rozšleháme vajíčka, přidáme olej a cukr.

Obě části s lehkostí smícháme dohromady a nalijeme do formy. Dáváme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut, podle tloušťky těsta.

Tenhle mrkvový cake můžeme doladit na talíři, třeba přidáním trošky hustýho řeckýho jogurtu.

Domácí carrot cake ve zdravější verzi

Domácí mrkvová buchta

dify.cz

2 ks komentářů