Meruňková zmrzlina s jogurtem

Domácí zmrzlina z meruněk a jogurtu

Další skvělá zmrzlina s jogurtovým základem. Když jsem ji tak jedla, tak jsem si říkala, že zmrzliny jsou vlastně tak skvělá a výživná věc. V létě se dají připravovat na svačinu, pro mnohé je překvapivě její příprava opravdu snadná a rychlá.

Taková malá poznámka k meruňkám. Tady se dají použít i hodně moc zralý meruňky. Je fajn, když maj taky takovou tu meruňkovou výraznost. Ty naše ale neměly, a proto jim jogurt hodně dobře sednul. Díky němu totiž byla zmrzlina docela výrazná.

Ingredience na 2 porce:

  • 200 g jogurtu, ideálně řeckýho
  • 90 g (nebo plus mínus 90 ml) mléka (u mě plnotučné)
  • 90 g (nebo plus mínus 90 ml) smetany na šlehání (u mě 35 % tuku)
  • 5 středně velkých meruňek
  • 2 lžíce medu (koupit)

Zmrzlinovou směs je ideální trochu pomixovat, dostane krásnou barvičku a bude meruňkovější :) Podle toho tedy volte míchací nádobu – tou může být buď přímo nádoba mixéru a nebo nějaká miska vhodná pro práci s ponorným mixérem. Pokud nemáte jak mixovat, nevadí. Meruňky důkladně rozmačkejte.

Ve vybrané nádobě tedy smícháme na kousky nakrájené meruňky, odměříme mléko, smetanu i jogurt a taky med. Promixujeme, aby nám vznikla krásně světle meruňková směs.

Směs pak necháme ve zmrzlinovači zpracovat na zmrzlinu.

Tuhle lahodu můžeme servírovat s kousky čerstvých meruněk.

Domácí meruňková zmrzlina s jogurtem

dify.cz