Mandlovo čokoládový bonbon s sherry rozinkou

Čokoládovo mandlový bonbon s sherry rozinkou

Další mimořádně snadný recept na výrobu vánoční delikatesy. Tentokrát s opilou, tedy pardon sherry rozinkou.

Co potřebujeme:

  • kvalitní tmavou čokoládu bez aditiv
  • mandlovou mouku
  • rozinky naložené v sherry – přesně ty, co jsme dělaly tady
  • troška kakaového prášku

Poměr čokolády a mouky nechám na vás, můžete dát mandlové mouky jen trošku nebo třeba rovnou půlku.

Rozinky vylovíme ze skleničky a necháme řádně okapat. Poté je v rozestupech položíme na pečící papír.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Když je dokonale rozpuštěná, smícháme ji s mandlovou mouku. Vytvořenou hmotou „přikrýváme“ rozinky – děláme hromádky čokolády s rozinkou vespod.

Nakonec můžeme špičky pocukrovat kakaovým práškem. Necháme úplně ztuhnout a ukládáme do krabiček.

PS: mandlovou mouku si připravíme klidně doma – dobře umixujeme loupané mandle. Ty skvěle pořídíte třeba na zodo.

Čokoládové hromádky s sherry rozinkou