Malý banánovo-karobový tvarohový dezert s čepičkou z pudinku bez mléka!

Banánovo-karobový dezert s pudinkem bez mléka

Pro sebe nebo pro návštěvu – vždy se vyplatí dát si trochu práce a času a připravit nějaký domácí, dobrý a zdravý dezert.

Na tvarohovou část budeme potřebovat (1 porce)

  • 2 velké vrchovaté lžíce nízkotučného měkkého tvarohu
  • půlku banánu
  • 2 lžičky karobového prášku
  • pár kapek přírodního nekalorického sladidla ze stévie

Banánovo-karobový dezert s pudinkem bez mléka - recept

Banán důkladně rozmačkáme a spojíme s tvarohem. Přisypeme karobový prášek a dobře promícháme. Směsí naplníme sklenku do 2/3.

Banánovo-karobový tvarohový krém můžeme podávat i samostatně.

Na pundinkovou část (více porcí)

  • 1 sáček BIO pudinku
  • sklenku rýžového mléka
  • 350 ml vody
  • pár kapek sladidla ze stévie

Říkate si – KDE JE MLÉKO? Ráda improvizuji a snažím se vařit co nejdietněji, proto jsem chtěla vyzkoušet, jak dopadne pudink bez mléka – svařila jsem ho tedy s vodou a sklenkou rýžového mléka. Výsledek byl zvláštní, odlišný od klasického pudinku, ale ne špatný! Samotný sice neposkytl takový chuťový zážitek jako ten poctivý pudink, ale ve spojení s čokoládovo-bánánovým krémem v tomto receptu chutná skvěle!

Ke snídani jsem si ho zase dala s ovesnými vločkami a ovocem a to byla také dobrota.

Pudink připravíme dle návodu – dáme vařit 3/4 tekutiny získané smícháním malé sklenky rýžového mléka a vody (celkem cca 500 ml). Jakmile začne voda s mlékem bublat, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylé tekutině a mícháme až začne houstnout. Osladíme stévií, odstavíme, necháme chvilku schladnout a nalijeme do sklenky na tvarohovou vrstvu. Uložíme do lednice

Vršek zaprášíme skořicí, můžeme ozdobit oříšky nebo ovocem.