Kuřecí prsa v hořčici se špenátovou cizrnou

Kuřecí prsa v hořčici se špenátovou cizrnou

Další z mých akcí k odlehčení příloh. Cizrna je chutově moc dobrá a ve srovnání třeba s obyčejnými bramborami o hodně zdravější. Obsažené karbohydráty se vyznačují nízkým glykemickým indexem, je tam spousta vlákniny a proteinů – ve spojení s masem to může být docela nálož bílkovin, záleží tedy na nás, jaké zvolíme poměry, protože samozřejmě nejlépe doplnit to všechno zeleninou. Ještě nemůžu zapomenout na minerály – hlavně železo, zinek, hořčík, fosfor a mangan. A vitamíny skupiny B, zejména kyselina listová.

Co potřebujeme:

  • kuřecí prsa
  • vařenou cizrnu
  • čerstvé špenátové listy, případně mražený listový špenát
  • sůl, použila jsem i naši chilli citronovou sůl
  • dobrou hořčici (složení!)
  • extra panenský olivový olej
  • další zeleninu na doplnění

Cizrnu zcedíme a dáme ohřívat na pánvičku. Lehce posolíme. Špenátové listy omyjeme, zbavíme je stonků a nahrájíme na proužky, které vhodíme k cizrně. Chceme, aby nám špenát zavadl.

Jednoduchá šenátová cizrna jako příloha

Kuřecí prsa omyjeme, naklepeme a osolíme. Opečeme na pánvičce – buď nasucho nebo s troškou vody. Když jsou hotová, vypneme sporák a vrchní stranu masa potřeme hořčicí, necháme chviličku, aby se ohřála.

Nyní už můžeme servírovat kuřecí s cizrnou a další zeleninou, všechno pěkně pokapeme olivovým olejem a posolíme dobrou solí – třeba mořskou.

Špenátová cizrna s kuřecím masem v hořčici

dify.cz
Countrylife.cz