Kozí sýr s medem a ořechy na plátku opečeného chleba

Kozí sýr s medem a ořechy

Kozí sýr, (nejen) takový ten ve válečku, je skvělá věc. A když ho dáme dohromady s medem a ořechy…. zažijeme něco, co by se dalo označit jako dokonalost sama :). Tento recept je opět inspirován španělskou kuchyní. Tam se s touhle lahůdkou setkáme v mnoha podobách, mně ale nejvíc vyhovuje tato jednoduchá – nedávám ani tekutý karamel, ani vinný ocet a sýr nechám pěkně studený. Zato přistrčím kousek opečeného domácí chleba.

Co potřebujeme:

  • kozí sýr ve válečku (nebo jiný jemný sýr s tvarohovým vnitřkem a zrajícím okolkem)
  • med (koupit)
  • vlašské ořechy (koupit)
  • pečivo, nejlépe domácí kváskové
  • olivový olej

Pečivo nakrájíme na přiměřeně velké kusy a dáme lehce opéct na pánvičku. Přitom jednu stranu lehce pokapeme olivovým olejem.

Sýr nakrájíme na plátky, já krájím na asi půl centimetru.

Na lehce opečený chlebík klademe sýr, na něj nakapeme med a posypeme troškou drcených vlašských ořechů.

Kozí sýr taky můžeme dostat ve větším formátu – asi o průměru 8 cm. Poslouží nám stejně dobře, chutnat bude hlavně těm, kteří mají radši tvarohovou část sýra – v tomto formátu totiž bývá okraj slabší a my získáme víc tvarohového středu.

Kozí sýr s medem a vlašskými ořechy

Kozí sýr s medem a vlašskými ořechy

dify.cz

2 ks komentářů