Karobová jáhlová kaše se švestkou a medem

Jáhelná kaše s karobem a švestkou

Jáhly jsou jednou z obilovin, které bychom určitě aspoň čas od času měli využít v našem zdravém čarování. V chladnějším počasí přijde vhod třeba sytá jáhlová kaše.

Potřebujeme (na 2 porce):

  • 1 hrneček jáhel (koupit)
  • 1 hrneček mléka dle výběru
  • 1 hrneček vody
  • 5 švestek – 3 do kaše, 2 na zdobení (koupit)
  • 2 lžičky medu (nebo více) (koupit)
  • včelí pyl a kakaové boby (koupit)

Jáhly nasypeme do sýtka a třikrát prolijeme horkou vodou. Trošku je necháme okapat a dáme do rendlíčku. Přidáme hrnek vody a mícháme při velmi mírném ohni. Jakmile se nám jáhly začnou zvětšovat, přidáme půl hrnečku mléka a tři švestky nakrájené na kousíčky a lžičku karobu. Důkladně rozmícháme. Další polovinu hrnku mléka přidáváme dle potřeby tak, aby nám vznikla kaše vyhovující naší chuti – já si je nechala ještě trošku pevnější.

Hotovou kaši servírujeme zakápnutou lžičkou medu a s další švestkou na kousky. Ještě můžeme posypat trošičkou včelího pylu a kakaových bobů.

Více o jáhlách se můžete dozvědět v našem článku o této surovině tady.

Karobová jáhlová kaše

Karobová jáhlová kaše se švestkou a medem

 

dify.cz