Karobová granola s meruňkami a kokosem

Kokosová granola s karobem, meruňkami a včelím pylem

Další granola. Tentokrát jsem do základu použila kupovanou směs vloček. Tahle je z Lidlu a obsahuje jen dobré věci (kromě banánových plátků). Je moc dobrá jako základ pro kdeco, ušetří nám čas i peníze, protože už v sobě má několik druhů vloček a semínek.

Kokos mám do granoly ráda, zrovna tak karob. Vlastně karob čím dál víc, je chutově moc dobrý a má spoustu benefitů pro naše tělo. A s kokosem mi sedne lépe než kakao.

Co potřebujeme (na asi 5 porcí):

  • 1 1/2 šálku přebrané vločkové směsi – klasické sypké směsi vloček a ovoce, ale bez rozinek a banánů
  • 1/3 šálku strouhaného kokosu (koupit)
  • 1 lžíce kokosového oleje (koupit)
  • 1 lžíce karobu (koupit)
  • 10 + sušených meruněk (koupit)
  • 1 lžíce včelího pylu

Vločky, kokos, karob a olej dobře promícháme a zapékáme při 170 stupních. Mělo by to trvat tak 20-25 minut asi. Poté vyndáme a necháme vychladnout.

Meruňky dobře omyjeme teplou vodou a osušíme. Když jsou stoprocentně suché, nakrájíme je na malinké kousky a vmícháme do základu. A nakonec ještě pyl.

Ještě mě napadá, že jsem nikdy neřešila konečné množství granoly v našich receptech. Vždycky se snažím připravovat granolu tak na týden, tedy 5 porcí.

domaci-zapekane-vlocky-s-kokosem-karobem Domácí zapékaná vločková směs s kokosem, karobem a meruňkami

Karobová granola s kokosem a meruňkami

Karobová granola s kokosem a meruňkami

dify.cz

2 ks komentářů

    1. Ahoj Hanko, v prvé řadě kvůli jejich konzistenci – hlavně u tvrdého banánu. A potom protože banán je vlastně smažený a protože rozinky jsou hodně sladké a můžou pozměnit výslednou chuť. Právě přebraná směs dává věcem moc dobrou „celozrnnou“ chuť a zároveň je neutrální a my si k ní přidáme, co máme rádi. Jinak rozinky samozřejmě recykluju a použiju jinde :) Pavla