Jojobový olej: Chcete zkusit pleťový olej? Začněte jojobovým!

Jojobový olej a jeho použití na pleť

Jojobový olej známe už dlouho, kosmetický průmysl jím nálepkuje svoje výrobky už pěknou řádku let. Lákavá etiketa a mizivé procento čistého jojobového oleje nám však příliš užitku nepřinesou. Co víc, o blahodárných účincích olejů pro naši pleť si v takových případech můžeme nechat jenom zdát. Ale můžeme si koupit lahvičku čistého přírodního oleje, který je doslova napumpovaný vším dobrým, co nám příroda nabízí, a k chemii se obrátit zády. Pokud jste to ještě nezkusili, možná je ta správná chvíle. Pokud už doma nějaký ten olej máte, třeba vás zajímá, proč právě ten jojobový stojí za pozornost.

Jojobový olej = jojobový vosk

Jojobový olej je jiný než všechny ostatní běžné rostlinné oleje. Ve své podstatě se totiž jedná o vosk. Tento vosk je svými vlastnostmi velmi podobný olejům vylučovaným naší pokožkou. To z něj právě dělá ideální a velmi univerzální přípravek pro péči o naši pokožku a pleť.

Jojobový olej pro mastnou i suchou pleť

Nejedné dámě se stane, že celý život žije v domnění, že má takovou a takovou pleť, a pak se díky neuvěřitelnému omylu dozví, že skutečnost je úplně jiná. Takový byl i můj příběh. Deset let bojů s pupínky a mastnou nebo podle některých problematickou pletí. Podle „odborníků“ bylo třeba vysušovat, odmašťovat, stále a dokola. Ale výsledek nula. Jednoho dne jsem ale prostě neodolala krému s kakaovým máslem. Sice nebyl zcela přírodní, pleť ale byla najednou zářivá, hladká, pupínky se uklidnily. A pravda byla venku. A moje zlost na kosmetický průmysl vyletěla.

Pokud zažíváte podobně neřešitelnou situaci, jojobový olej může přinést velkou úlevu. Nemusíte totiž hned pátrat, jaká že vlastně Vaše pleť je. Jojoba je pro všechny. „Zkrotí“ mastnou pleť, zhydratuje normální i suchou, pokud ji před nanesením oleje trochu navlhčíte. Pokud vás bude stále vysušovat, víte, že vaší pleti skutečně chybí hydratace a že budete muset sáhnout po jiném oleji. Ale to je extrémní případ. Jojobový olej vám pomůže dát pleť do rovnováhy a případně zjistit, jak na tom pleť ve skutečnosti je.

Využijte dalších benefitů jojobového oleje

Jojobový olej neposkytuje pouze základní péči a hydrataci, je zde ještě několik dalších faktů , které stojí za povšimnutí. Obsah vitamínu E oceníme zejména díky jeho antioxidačním vlastnostem, zabraňuje ochabování pleti, tvorbě vrásek i degeneraci buněk. Zinek je další látkou, která pleti velmi prospívá. V prvním okamžiku pomůže s hojením, poté však začne preventivně působit proti vzniku akné. Pomáhá upravovat množství olejů produkovaných pokožkou a také působí protizánětlivě. Obsažený jód je zase obranou proti bakteriálním infekcím a dalším mikroorganizmům, které akné často způsobují. Spojuje se tak několik účinných zbraní v jednom „obyčejném“ jojobovém oleji.

 

Jojobový olej patří ke zcela nepostradatelným olejům, alespoň v naší sbírce má své pevné místo. A co vy? Už jste ho vyzkoušeli? Pro více informací o něm můžete zavítat na naše stránky www.jojobovyolej.dify.cz.

Jojobák si pak můžete koupit třeba tady.