Jogurtová zmrzlina s třešněmi

Jednoduchá domácí jogurtová zmrzlina s třešněmi

Tenhle víkend mi potvrdil, že tohle bude zmrzlinový léto. A na něj jsem se fakt těšila. Zmrzliny byly o víkendu dvě, obě s jogurtovym základem a obě parádní. Tahle první původně měla vypadat jinak, ale mašinka makala jak o závod a než jsem se probrala, zmrzlina byla hotová a už skoro lezla ven. Nemohla jsem teda dokončit plánovaný dílo a musela to zjednodušit. Stejně byla ale byla dost dobrá.

Suroviny na dvě porce:

  • 180 g jogurtu
  • 180 g mléka
  • 100 g smetany na šlehání
  •  2 lžíce cukru, no takový ne úplně plný (koupit)
  • hrst třešní

Nějak sama jsem se dostala k tomu, že jsem a až na cukr všechno brala na váhu. A je to fakt geniální! Nezašpiníte odměrky a všechno rovnou přidáváte do nádoby, ve který to můžete rovnou umixovat nebo pohodlně promíchat.

V misce smícháme suroviny na zmrzlinu – mléko, smetanu a jogurt s cukříkem. Ideálně tomu pomůžeme mini mixérkem nebo čímkoliv jiným.

Směs dáme do zmrzlinovače a necháme z ní vymíchat zmrzlinu.

Do již hotové zmrzliny zamícháme na drobné kousky pokrájené třešně.

ALE! Třešně taky můžete rozmačkat a přidat do směsi chvilku před tim, než bude zmrzlina hotová.

Jo jinak asi za půl dne mi došlo, že jsem do zmrzliny nedala ani jeden žloutek. Nevim, jak jsem na něj mohla zapomenout, ale nechyběl tam :).    Domácí jogurtová zmrzlina s třešněmi

Recept na jogurtovou zmrzlinu s třešněmi

dify.cz

7 ks komentářů

  1. To je krása :-) Za tohle by mi manžel líbal ruce, třešně a višně miluje. Doufám, že budou v Lidlu prodávat ten zmrzlinovač. Moc ráda bych dělala domácí zmrzliny.
    Jeden čas jsem je dělala, ale moc mě nebavilo to chodit stále míchat a když jsem na to zapomněla, tak to byl beton :-D Tak snad už brzo bude ten zmrzlinovač.

  2. Opět já ..
    Zrovna jsem zjistila, že zmrzlinovač budou mít od příštího čtvrtka. :-) Chtěla bych se teda zeptat .. do této zmrzky jsi žloutek nedala a do předchozí ano – pozorovala jsi nějaký rozdíl? Je třeba rozdíl v konzistenci?
    Nikdy jsem do zmrzky žloutky nedávala (ikdyž vím, že do pravé italské patří), tak se raději zeptám :-)

    1. No super! Zrovna jsem šla napsat, že se ta mašinka dá koupit kdekoliv, pže je fakt primitivní :) Ale Lidl boduje koukám :D Žloutky jsem nedala víckrát, většinou kvůli tomu, že jsem zapomněla.. Rozdíl jsem ale nepoznala.. Možná by byl poznat, když by se zmrzlina mrazila. Vim, že někdy dávaj opravdu hodně žloutku na várku… Ale já ji mam vždycky krásnou i bez nich. Mam ale objednanou jednu zmrzlinovou knížku, zejtra má dojít, třeba nás tam poučej :D

  3. Už loni jsem koukala, že se jich prodává plno. Ale když jsou levnější, tak na ně nejsou moc dobré recenze a víc jak tisícovku za něj dát nechci. Navíc na elektroniku z Lidlu pějí lidi jen samé ódy :-) A myslím, že jsem někde četla, že ty ho máš taky :-) A když vidím, jakou krásu s ním dokážeš, tak není co řešit :-) Takže ve čtvrtek pro něj běžím :-D A to mají v Lidlu od pondělka ještě strojek na těstoviny, který jsme si s manželem slíbili a stále nepořídili. Včera se mě zrovna ptal, kdy ho budou mít, abych ho nezapomněla koupit :-) Takže nám za týden přibudou dva pomocníci :-)
    To jsme zvědavá, jestli tam o tom žloutku budou něco psát :-)
    Kamarádka (původně ze Sicílie) řikala, že zmrzlina bez vajíčka není zmrzlina. Ty naše „zmrzliny“ prý hodně tečou, rychle se rozehřívají a nejsou takové sametové … :-)

    1. My mame z Lidla mraky veci, tuhle masinku taky. Nektery veci jsou hodne kvalitni a drzej, nektery ne tolik. Ale zrovna tahle je dost primitivni, tak snad vydrzi :)
      Knizku uz mam a jsou to jen recepty.. takze nic.. hold budem muset testovat! :) zrovna dneska sem cetla clanek od naky Italky, co dela zmrzlinovy kurzy, o cukru ve zmrzline. Prej je zasadni a ma zasadni vliv na konzistenci.. ja ho ale davam minimum a zmrzlina je krasna.. tak nevim no :)