Jak nejlépe připravit čerstvou rybu? Dejte si rybu na zádech!

Nejjednodušší příprava ryby

Čerstvé ryby jsou poklad. Pokud k nim nemáte pravidelný přístup, určitě si chcete rybu co nejvíce vychutnat, když už se do vašich rukou dostane. Testovaly jsme spoustu rybích věcí. Různé způsoby přípravy. A vyhrály dva: tím prvním je ryba pečená v soli a tím druhým ryba na zádech. Proč na zádech, to se dozvíte v mžiku :)

Co potřebujeme:

  • rybu dle našeho výběru a takové velikosti, aby se vešla do trouby (u nás v tomto případě malý losos)

Ryba je úžasně snadná na přípravu. Jediné, co je potřeba, je mít ji vykuchanou (video jak na to tady, ale způsobů je více). Potom už jen odstraníme hlavu, můžeme i některé ploutve. A vybereme přiměřeně velký pekáček.

Rybu nesolíme ani nijak nekořeníme. Je totiž skvělá tak, jak je. Chceme, aby si zachovala svoji vlastní chuť a hlavně aby zůstala šťavnatá.

Rybu pokládáme na záda, někdy to dá práci, ale vyplatí se to. Ryba se tak co nejméně poškodí a šťáva z ní nevyteče. Ryba položená na bok se totiž často přichytne, kůže se roztrhne a přidělá nám tak práci a někdy malinko zkazí požitek. Ryba dělaná na zádech je rovnoměrněji upečená a lépe se odstraňuje kůže i kostra.

Rybu dáváme do trouby vyhřáté asi na 170 stupňů. Menší ryby tak kolem 15-20 centimetrů by měly být hotové za nějakých 15 minut, větší ryby za 17-20 minut.

Když ji naservírujeme, můžeme ještě lehce přisolit, záleží na chuti každého. Podáváme třeba s bramborem.

Nejjednodušší příprava čerstvé ryby

dify.cz
Countrylife.cz