Jahody s jogurtem, medem a včelím pylem

Jahodový dezert s jugurtem, medem a včelím pylem

Jak se vzdalujeme od zimy, mám stále menší chuť na vařené a roste inklinace k syrovému. Chci tomu ale dát nějakou formu. A taky trošku dalších živin. Jahody jdou skvěle s mléčnými výrobky, a ty já zas ráda doplním troškou medu a včelího pylu. Ve výsledku je to velmi jednoduché a ohromně dobré. A ukazuje to, že nepotřebujeme recepty ani důmyslné postupy, abysme vytvořili zdravou dobrotu.

Co potřebujeme:

  • jahody
  • jogurt, ideálně domácí, dala jsem asi tak dvě lžíce na nějakých 12 středních jahod
  • tekutý včelí med
  • včelí pyl

Dobře omyté a nakrájené jahody prostě doplníme o jogurt, zakápneme medem a včelím pylem

Med, který mám zrovna teďka, je takový říznější a pro tenhle případ se výborně hodí.

jahody-s-jogurtem-medem-pylem

Čerstvé jahody s jogurtem, medem a včelím pylem