Lívance se ukázaly jako naprosto geniální snídaně nebo vydatná svačina. Takže mě vedly k dalšímu testování. Zapojila jsem lněné semínko a karob, přizvala jogurt a banán…
Co potřebujeme na 4 pořádné lívance:
- 100 g + 2 lžíce ovesných vloček (koupit)
- 15 g ovesných otrub (koupit)
- 15 g lněného semínka (koupit)
- 80 g jablka
- 3 vejce
- 3 lžíce rostlinného mléka
- lžíce karobu (koupit)
- lžíce třtinového nerafinovaného cukru (koupit)
- špetka bezfosfátového prášku do pečiva (koupit)
100 g ovesných vloček, ovesné otruby a lněné semínko dáme na chvilku pomlít, abychom získali něco jako hodně hrubou mouku a dáme do velké mísy. Jablko zbavíme jádřince, oloupáme (nebo taky ne) a nastrouháme do směsi. Přidáme ještě dvě lžíce celých vloček pro strukturu, vmícháme karob, cukr, vyklepneme vajíčka a dodáme potřebné rostlinné mléko. Směs důkladně promícháme. Na závěr přidáme na špičku nože prášek do pečiva. Lívance opékáme na kvalitní pánvičce na sucho, pěkně z obou stran.
Lívance obložíme bílým jogurtem, na plátky nakrájeným banánem, zakápneme medem. Lehce zasypeme včelím pylem a kakaovými boby. Užíváme si tu parádu!