Jablečno karobové ovesné lívance s jogurtem a banánem

Jablečno ovesné karobové lívance

Lívance se ukázaly jako naprosto geniální snídaně nebo vydatná svačina. Takže mě vedly k dalšímu testování. Zapojila jsem lněné semínko a karob, přizvala jogurt a banán…

Co potřebujeme na 4 pořádné lívance:

  • 100 g + 2 lžíce ovesných vloček
  • 15 g ovesných otrub
  • 15 g lněného semínka (výborně nakoupíte tady)
  • 80 g jablka
  • 3 vejce
  • 3 lžíce rostlinného mléka
  • lžíce karobu
  • lžíce třtinového nerafinovaného cukru
  • špetka BIO prášku do pečiva
  • banán
  • 100 g jogurtu
  • med
  • troška včelího pylu a drcených kakaových bobů

100 g ovesných vloček, ovesné otruby a lněné semínko dáme na chvilku pomlít, abychom získali něco jako hodně hrubou mouku a dáme do velké mísy. Jablko zbavíme jádřince, oloupáme (nebo taky ne) a nastrouháme do směsi. Přidáme ještě dvě lžíce celých vloček pro strukturu, vmícháme karob, cukr, vyklepneme vajíčka a dodáme potřebné rostlinné mléko. Směs důkladně promícháme. Na závěr přidáme na špičku nože prášek do pečiva. Lívance opékáme na kvalitní pánvičce na sucho, pěkně z obou stran.

Lívance obložíme bílým jogurtem, na plátky nakrájeným banánem, zakápneme medem. Lehce zasypeme včelím pylem a kakaovými boby. Užíváme si tu parádu!

Jablečno karobové ovesné lívance

Jablečno karobové ovesné lívance s banánem