Jablečno-hrušková přesnídávka se skořicí a chia

Domácí jablečno-hrušková přesnídávka s chia

Velmi ráda vzpomínám na přesnídávky. Tedy na ty, do kterých ještě nedávali žádné škroby a které voněly po jablíčkách a taky po nich chutnaly. Naštěstí je ale velmi jednoduché dobrou přesnídávku udělat i doma. Pěkně za syrova. A přesně na to je teď ideální čas.

Co potřebujeme na dvě porce

  • Jablka – já použila asi 4 malá jablíčka
  • Hrušku – v mém případě jednu větší
  • Mletou skořici – asi lžičku
  • Chia semínka – asi 1,5 lžičky

Domácí jablečno-hruškové pyré s chia - recept

Chia semínka si dáme předem namočit, aby nám krásně zgelovatěla. Jablka a hrušky zbavíme stopek a jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Přisypeme skořici a důkladně umixujeme. Já musela přidat trošku vody. Je možné, že budete muset přizvat trošku menu nebo citronové šťávy. Vše záleží na vašich jablíčkách.

Hotový mix vydal na dvě menší skleničky. Na vršek pyré jsem přidala ještě nějaká ta chia semínka a bylo hotovo. Perfektní svačinka, plná chuti a vitamínů.

Chia semínka (a spoustu dalších super ingrediencí) můžete pořídit tady.

Domácí jablečno-hruškové pyré s chia