Hovězí vývar se zeleninou a masovým svítkem

Domácí vývar se zeleninou a svítkem

Na podzim přijdou polévky obzvlášť vhod. Navíc pokud vývar máme domácí (domácí vývar teď děláme v pomalém hrnci a je to paráda!, článek bude :)), můžeme si udělat polévku jen z těch nejlepších surovin a vhodnou pro téměř jakýkoliv typ stravování. Tahle pěkně zasytí, přitom je jednoduchá a rychlá.

na polévku – 2 porce:

  • 1 l domácího hovězího vývaru
  • 1 velkou mrkev
  • 1/2 hrnečku mraženého hrášku
  • pár žampionů
  • sůl a pepř

na svítek:

  • hovězí maso z vývaru
  • čerstvá petrželová nať (můžete použít i kudrnku, ale já preferuju nať)
  • 3 vejce
  • sůl

Vidličkou rozšleháme vajíčko, přidáme pokrájené maso z polévky, vmícháme nakrájenou petrželku a osolíme. Na pánev kápneme olivový olej a vlijeme směs. Když se horní strana zpevní, omeletu otočíme a dopečeme.

Vývar ohřejeme, přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou mrkev a očištěné a nakrájené žampióny. Když je mrkev lehce změklá, přidáme mražený hrášek, osolíme, opepříme.

Polévku servírujeme s na kousky nakrájeným svítkem.

Domácí vývar se zeleninou a masovým svítkem