Už jsem avizovala, že s ochlazením přijdou polívky. Teďka se u nás vyváří každý víkend a musím říct, že je to paráda. Tentokrát jsem už konečně měla zase kukuřičnou mouku, takže mohlo dojít na ty tolik plánovaný kukuřičný knedlíčky. A aby nebyly nedostatečně žluťoučký, tak jsem navíc mouku umíchala s kurkumou.
Co jsem použila:
- domácí hovězí vývar
- trošku ovařenýho masa
- zeleninu – mrkev, cuketu, mražený hrášek, oranžovou papriku, pórek
- trošku mražených hub, dají se výborně použít i žampiony nebo jakýkoliv čínský houby
- sůl
na knedlíčky
- 4,5 lžíce žluté kukuřičné mouky
- 1 vajíčko (bylo spíš menší)
- 1/4 lžičky kurkumy
- něco přes 1/2 lžičky mořské soli
Nejvíc práce na tom všem dá zelenina. Mrkev, papriku a cuketu jsem nakrájela na tenký plátky. Pórek na kolečka.
Vývar dáme zahřívat. Jakmile se vaří, můžeme vhodit houby, pokud je máme v plánu.
V mističce smícháme vajíčko a kukuřičnou mouku. Mouky je lepší dát míň a postupně přisypávat. Potřebujeme získat takový tuhý těsto. Nesmíme taky zapomenout vmíchat kurkumu a sůl.
Z těsta tvarujeme knedlíčky/nočky a vhazujeme do vroucího vývaru. Já jednoduše lžičkou odkrajovala z těsta a házela jedno po druhém do vývaru. Z těsta se ale taky dají tvarovat kuličky nebo cokoliv jiného :).
Hned po knedlíčkách do vývaru přijde zelenina – jen ta na plátky. Necháme chviličku povařit, asi tak minutku a přidáme mražený hrášek a pórek. Další půlminutku necháme prohřát a můžeme servírovat. Na talíři dosolujeme.