Hovězí vývar s kurkumovými knedlíčky

Zeleninová polévka s kukuřičnými knedlíčky s kurkumou

Už jsem avizovala, že s ochlazením přijdou polívky. Teďka se u nás vyváří každý víkend a musím říct, že je to paráda. Tentokrát jsem už konečně měla zase kukuřičnou mouku, takže mohlo dojít na ty tolik plánovaný kukuřičný knedlíčky. A aby nebyly nedostatečně žluťoučký, tak jsem navíc mouku umíchala s kurkumou.

Co jsem použila:

  • domácí hovězí vývar
  • trošku ovařenýho masa
  • zeleninu – mrkev, cuketu, mražený hrášek, oranžovou papriku, pórek
  • trošku mražených hub, dají se výborně použít i žampiony nebo jakýkoliv čínský houby
  • sůl

na knedlíčky

  • 4,5 lžíce žluté kukuřičné mouky (koupit)
  • 1 vajíčko (bylo spíš menší)
  • 1/4 lžičky kurkumy (koupit)
  • něco přes 1/2 lžičky mořské soli (koupit)

Nejvíc práce na tom všem dá zelenina. Mrkev, papriku a cuketu jsem nakrájela na tenký plátky. Pórek na kolečka.

Vývar dáme zahřívat. Jakmile se vaří, můžeme vhodit houby, pokud je máme v plánu.

V mističce smícháme vajíčko a kukuřičnou mouku. Mouky je lepší dát míň a postupně přisypávat. Potřebujeme získat takový tuhý těsto. Nesmíme taky zapomenout vmíchat kurkumu a sůl.

Z těsta tvarujeme knedlíčky/nočky a vhazujeme do vroucího vývaru. Já jednoduše lžičkou odkrajovala z těsta a házela jedno po druhém do vývaru. Z těsta se ale taky dají tvarovat kuličky nebo cokoliv jiného :).

Hned po knedlíčkách do vývaru přijde zelenina – jen ta na plátky. Necháme chviličku povařit, asi tak minutku a přidáme mražený hrášek a pórek. Další půlminutku necháme prohřát a můžeme servírovat. Na talíři dosolujeme.

Zeleninová polévka s kukuřičnými knedlíčky s kurkumou

dify.cz