Houbová rýže s opečenou zeleninou

Hlívová rýže s opékanou zeleninou

Intenzivní chuť rýže s cibulkou a hlívou a k tomu krásně barevná směs opečené mrkve a pórku. Perfektní jednoduché bezmasé jídlo, které potěší naše smysly.

  • rýže – u mě směs rýží
  • cibulka
  • hlíva ústřičná (150 g na 2 porce)
  • 1 mrkev
  • 1 pórek
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Cibulku oloupeme a najemno nakrájíme. Začneme ji restovat na trošce olivového oleje.

Hlívu zbavíme případných nečistot a nakrájíme na proužky. Přidáme ji na pánev k již zesklovatělé cibulce. Mícháme, aby se nám směs nepřichytila.

Požadované množství rýže odměříme a propláchneme vodou. Když je i hlíva pěkně zezlátlá, přidáme na pánev ještě rýži a dodáme vodu, aby se nám rýže mohla vařit. Pro začátek dáme vody tak 2,5x ve vztahu k rýži. Osolíme a opepříme. Rýži hlídáme, aby se nám uvařila tak akorát (pokud máme směs obsahující tmavá zrnka, pravděpodobně to bude trvat o něco déle).

Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Začneme ji opékat na pánvi na trošce olivového oleje.

Pórek očistíme a nakrájíme na proužky, které poté přidáme k mrkvi. Zeleninu trošku posolíme a opepříme a jakmile bude dostatečně měkká k jídlu (za nějakých 7 minut plus mínus), můžeme servírovat.

Houbová rýže se zeleninou

Houbová rýže se zeleninou

dify.cz