Hlíva opečená na olivovém oleji s oblohou

Hlíva opečená na olivovém oleji, s masem a oblohou

Hlíva ústřičná je výborná věc, zdravá, chuťově moc dobrá a velmi univerzální. Docela se ale zapomíná na to, že může být dobrotou i sama o sobě. Třeba když ji opečeme na olivovém oleji. Tentokrát jsme k ní přidaly i maso a samozřejmě zelené lupení. Ale klidně k ní můžete dát jen hromádku zeleniny, stejně to bude skvělá věc.

Co potřebujeme:

  • hlívu ústřičnou
  • olivový olej
  • pepř (čerstvě mletý barevný)
  • sůl (jemnou mořskou)
  • zeleninu
  • volitelné – maso dle výběru, nejlépe pomalené, více pod receptem

Hlíva by měla být vždy čistá, takže ji nemusíme nijak omývat. Pokud má nějaké flíčky, vykrájím je.

Zdravá hlíva ústřičná

Na pánev dáme asi lžíci olivového oleje a necháme ho rozehřát. Poté na pánev naskládáme hlívu a opékáme ji z obou stran. Na vrchní straně houby se mohou vytvořit jakési puchýřky. Důležité je, aby i ta nejsilnější část pěkně změkla. Pak už můžeme servírovat na talíř, každý kousek ještě osolíme a opepříme.

Hlívu jsme podávaly se spoustou římského salátu a rajčetem. A taky s masem – pomaleným.

Pomalené maso je naprosto geniální vynález, ušetří nám spoustu času a práce a umožní nám super rychle připravovat obložené talíře. Celý ten trik spočívá v tom, že do pomalého hrnce dáme větší kus masa, necháme ho pěkně upomalit a pak uložíme do ledničky. Pak už stačí jen odkrajovat podle potřeby. Toto může nahradit masožravcům šunku, maso můžeme dát do kusu dobrého pečiva nebo ho jen tak doplnit hromadou zeleniny. Taky je perfektní v doprovodu nějaké té salsy. No a nesmím zapomenout na fakt, že se dělá bez jakýchkoliv aditiv a přidaného tuku, takže je to opravdu 100% maso!

opecena-hliva-s-oblohou Hlíva opečená na olivovém oleji, s masem a oblohou

dify.cz
[jetpack-related-posts]