Fazolový kotlík s uzeným tofu a chili

Fazolový kotlík s uzeným tofu

Když doma není dostatek čerstvé zeleniny na přípravu svěžího salátu, přijde čas improvizovat a sáhnout po trvanlivých potravinách, které máme doma k dispozici. Tato situace mě donutila připravit k obědu pálivou chili zeleninouvou směs s fazolemi a tofu. Toto jídlo je plné bílkovin a nasytí!

Chili nás krásně zahřeje během chladných večerů!

Na 2 až 3 porce budeme potřebovat:

  • středně velkou cuketu
  • velkou cibuli
  • dvě větší brambory
  • plechovku velkých bílých fazolí
  • 2/3 kostky uzeného tofu
  • balení uzeného vaječného bílku (prodává se jako sýr z vaječných bílků)
  • mražená kukuřice
  • bio rajčatový protlak
  • lžíce olivového oleje
  • bio zeleninový bujón
  • sůl
  • pepř
  • chili
  • mletou papriku

Fazolový kotlík s uzeným tofu - recept

Do velkého hrnce dáme lžíci olivového oleje, zalijeme troškou vody a po dostatečném ohřátí přidáme cibuli, tu restujeme/dusíme do změknutí. Přidáme cuketu a brambory nakrájené na menší kostičky, zalijeme trochou vody, přidáme bujón a vaříme do změknutí zeleniny (cca 10 – 15 minut). Po uvaření a vyvaření většiny vody přidáme fazole, kukuřici a pokrájené tofu a sýr, dále protlak a koření. Dobře promícháme, můžeme ještě chvilku vařit a poté odstavíme z plotny.

Dobře tato směs chutná podaná se lžící zakysané smetany – pěkně tím chuť zjemní.

dify.cz