Falešné šlehané bambucké máslo

Jednoduché šlehané bambucké máslo bez šlehání

(poznámka na začátek: pokud se vám do šlehaného bambuckého pořád nějak nechce, tak rozhodně pokračujte ve čtení. Je to přesně pro vás! :))

Chystala jsem se konečně na šlehané bambucké máslo. Doufala jsem, že mi bude surovina stačit, že to můj mixér dá… Ale nedal, množství bylo nedostatečné, takže to neprošlo. Měla jsem teda v mističce suroviny, co s tím?  Tak jsem udělala falešné šlehané bambucké. A je taky super!

Častokrát výroba šlehaných bambuckých másel obnáší taky chlazení. Respektive nejdřív se ingredience taví, následně chladí a pak šlehají. Do toho se mi moc nechtělo, takže jsem se rozhodla pro kombinaci bambuckého másla s konopným olejem a zvolila si postup bez rozpouštění. Pokud se použije shea s olejem, který je za pokojové teploty stabilně tekutý, tak není třeba rozpouštět. Obě složky se snadno spojí i přímo.

Takže jedinou naší starostí je vybrat olej a případně pak k tomu další „drobnosti“ – esenciální oleje, extrakty, micy… Jo a abych nezapomněla, tím olejem může být i macerát!

 

Na 50ml kelímek potřebujeme:

  • 25 g bambuckého másla (koupit)
  • 5 g oleje (vybrat si)
  • další složky volitelně, já přidala 20 kapek oleje z melounových jadýrek

Obyčejnou lžičkou důkladně promícháme obě složky, až dostaneme konzistenci velmi podobnou hustému krému. Poté ještě vmícháme esenciální olej a případně ty další připravené látky. A už to můžeme přepravit do kelímku.

Tímhle postupem sice nedostaneme tak nadýchaný výsledek, ale i tak je to parádní jako-že-krém :). Je dost dobrým řešením, pokud máte trochu bambuckého másla a chcete si ho otestovat nebo pokud prostě chcete výrobek z shea, ale nechce se vám šlehat a chcete to mít hned teď. Klasické šlehané shea je mnohem podobnější šlehačce… i na něj tady dojde :)

Jak udělat šlehané bambucké máslo z malého množství? Jednoduše!