Domácí RAW arašídové máslo s kokosovým olejem

Domácí RAW burákové máslo s kokosovým olejem

Arašídové máslo je hit. Kdo ho ale ještě nezkoušel doma, neví, o co přichází. Domácí arašídové máslo je totiž skutečná lahoda. A dokáže splnit všechny vaše sny :).

Výsledkem tohoto receptu je RAW burákové máslo, které je vyrobené z nepražených loupaných buráčků a skvěle ho doplňuje panenský kokosový olej. Je jemné a mně bude sloužit jako dokonalý základ pro experimentování.

Co potřebujeme:

  • 250 g loupaných nepražených arašídů
  • 3 lžíce panenského kokosového oleje (koupit)

Recept na snadné arašídové máslo

Výroba domácího burákového másla je velmi rychlá a jednoduchá.

Pro jemné máslo: Odvážíme arašídy a v dobrém mixéru rozmixujeme na jemno – jelikož je surovina relativně suchá, máme mixování dobře pod kontrolou a můžeme dosáhnout naprosté jemnosti. Přidáme kokosový olej a opět mixujeme.

Pro hrubší arašídové máslo: Odvážené arašídy a kokosový olej dáme společně do mixéru s mixujeme do požadované jemnosti.

Hotovým burákovým máslem plníme připravený čistou skleničku s víčkem.

Peanut butter je něco, co nám může zpříjemnit mnoho pokrmů a dá nám prostor experimentovat. Lze ho použít na sladko i na slano, do studených i teplých pokrmů. Při přiměřené konzumaci je zdravé a to naše ještě o to víc, že obsahuje panenský kokosový olej.

Více o burákovém másle si můžete přečíst na našem webu.

Domácí arašídové máslo z nepražených buráků

dify.cz

8 ks komentářů

  1. Vypada to dobre, ale ja zas z arasidoveho masla tolik vedle nejsem, i kdyz mi chutna. Ale jen bych poznamenala, ze RAW tato pomazanka neni, protoze olej je zpracovana surovina, takze diky teto ingredienci bys pomazanku za RAW oznacit nemela :).

    1. tady je otazka, co se skutecne za RAW da oznacit..kvalitni za studena lisovany kokosovy olej bych do tehle skupiny zaradila, je to dost bezne u spousty vyznavacu RAWu, ale ve finale je na kazdem, jestli ho pro sebe „schvali“ :)

    1. Ahoj Jano, v Čechách jsem je sháněla ve zdravých výživách, co si vzpomínám, jak je mívali. Bohužel víc neřeknu, už je to strašně dlouho :/

    1. Ahoj Monie, vydrží hodně, mně se jedno schovalo za jiný věci ve spíži a bylo tam určitě víc jak půl roku :D a bylo v pohodě. Záleží na kvalitě surovin i na podmínkách uchovávání.