Dietní oběd z dýňových špaget – s fazolemi a zeleninou

Dýňové špagety se zeleninou

Z 2,5 kg špagetové dýně po upečení vypreparujeme celou mísu dýňových špaget! A díky tomu můžeme vyzkoušet spoustu různých receptů. Špagetová dýně musí chutnat každému…

Dnes jsem si úžasně pochutnala na dýňových špagetách s omáčkou a směsí zeleniny, kterou jsem zrovna měla k dispozici. Díky fazolím, a tedy zdroji bílkovin, mi ani nechybělo maso.

Na 2 porce si připravíme

  • větší červenou cibuli
  • 2 velká rajčata
  • zelenou papriku
  • 1/2 konzervy červených fazolí (bez aditiv)
  • bio kečup
  • stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • 3 šálky dýňových špaget

Ve velkém hrnci necháme vařit trošinku vody a podusíme v ní na drobno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme rozmačkaný stroužek česneku a na kostky nakrájená rajčata a papriku. Chvíli pod pokličkou dusíme, až do změknutí zeleniny. Poté přidáme fazole a okořeníme. Přilijeme půl šálku BIO kečupu a necháme omáčku trochu zredukovat. Vmícháme dýňové špagety, smícháme spolu s omáčkou a zeleninou a můžeme podávat.

Naservírovanou směs můžeme zakápnout olivovým olejem, přidat trochu konopného semínka, či nastrouhaný parmazán. Já si pochutnala na špagetové směsi s kouskem čerstvého avokáda!

Dýňové špagety se zeleninou a rajčatovou omáčkou

Dýňové špagety se zeleninou a rajčatovou omáčkou